Сазнајте које земље најбоље прихватају досељенике

Aгенције
Сазнајте које земље најбоље прихватају досељенике

Уколико сте се некада питали у којој земљи бисте се најбоље снашли када бисте отишли из родне, гдје бисте се најприје уклопили с локалним становништвом и гдје би вам одговарала клима - магазин Форбес је нашао одговор. Сачињена је листа најпријатељскијих земаља у 2012. години.

1. Кајманска Острва су рај за досељенике. Тамо нема дохотка или пореза на плаћу, сунчано је током цијеле године и готово да нема криминала. Већина оних који дођу кратко на Кајманска Острва одлуче да се врате и остану ту.

2. Аустралија је земља која радо прихвата досељенике и омогућава им да се лако и једноставно прилагоде. Клима је веома повољна, а свим досељеницима је олакшана социјална интеграција захваљујући љубазности Аустралаца.

3. За своју нову домовину многи бирају и Велику Британију, упркос лошим економским предвиђањима. Већина досељеника се брзо интегрише у локалну заједницу.

4. Канада је земља у којој је најбоље одгајати дјецу, показала су истраживања, али је исто тако и земља која досељеницима омогућава да се брзо привикну на нови начин живота и уклопе у заједницу.

5. Међу земљама које су најповољније за досељенике је и Нови Зеланд. Досељеници имају могућност брзог проналаска посла, упознавања културе, склапања пријатељства и инрегрисања у друштвену заједницу.

6. Упркос економској кризи, Шпанија постаје нови дом бројним људима који се труде да савладају језик, који је један од кључних фактора интеграције.

7. Једна од обећаних земаља је, наравно, и Америка. Према истраживању, 63 посто досељеника је истакло како им се животни стандард побољшао откако су стигли у САД. Њих 47 посто је истакло да су лако склапали пријатељства, а 74 посто досељеника је истакло да заувијек желе остати у САД-у.

8. Бермуди имају благу климу, добар животни стандард и пријатељски настројене мјештане. Ипак, рај су за богатије досељенике.

9. Због добре здравствене заштите, благе климе, једноставности и лаке интеграције Јужна Африка је заслужено ушла међу првих десет земаља које досељеници једноставно прихватају као свој нови дом.

10. Малезија се нашла на листи због доброг квалитета живота, иако је досељеницима теже интегрисати се, понајприје због језичне баријере.

На Форбесовој листи најпријатељскијих земаља у 2012. години су још и Мексико, Њемачка, Бахреин, Кина те Сингапур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана