Сајентолози отворили зграду за стварање новог свијета

index.hr
Сајентолози отворили зграду за стварање новог свијета

Глумци Том Круз, Џон Траволта и Кели Престон придружили су се осталим уваженим члановима сајентолошке заједнице ове недjеље на свечаном отварању огромне зграде у Клирвотеру у којој ће се одвијати "најзначајнији пројекат Цркве", тврде упућени.

Црквени поглавар Дејвид Мискевиџ председавао је церемонијом која је трајала само осам минута и завршена бацањем златних конфета. Након тога Мискевиџ је повео прву групу вjерника у здањеу ком ће се одвијати и први пут бити представљен дугоочекивани програм "Super Power". Иако је тај програм оснивач Л. Рон Хабард осмислио још '70-их, Црква није жељела да га започне док не изгради примјерену грађевину, пише Тампа Баџ Тимес.

Хабард је тврдио да ће програм Super Power омогућити сајентолозима да развију нарочите способности и "створе нови свијет".

Темељи Флаг Буилдинга постављени су 1998. године.

Око имања подигнуте су високе ограде и посађено дрвеће, а због церемоније су биле затворене околне улице па чак и тротоари.

Свако ко је желио да прође зауставило је посебно црквено обезбјеђење. Медијима није дозвољен приступ.

Ипак, Tampa Bay Times пише да се на петом спрату зграде налазе просторије за програм Super Power у којима су посебно осмишљене справе које би требале побољшати човjекову "перцептику", како ју је звао Хабард.

Тамо је наводно и посебна опрема која би људима требало да омогући искуство смањене гравитације. На шестом спрату налази се велика трака за трчање, јер ће сајентолози трчати "док не досегну просвjетљење", писао је Хабард.

У кампањи у којој се годинама скупљао новац за ову највећу и најскупљу грађевину Сајентолошке цркве до 2011. године прикупљено је више 145 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана