Сахрана краља Чарлса испланирана још прошле године, ево зашто

ГС
Сахрана краља Чарлса испланирана још прошле године, ево зашто

ЛОНДОН  - Британски краљ Чарлс Трећи има рак и та је вијест забринула милионе Британаца.

Краљица Камила је недавно изјавила за медије да се он осјећа добро, али детаљи о његовој болести још неће угледати свјетлост дана.

Иако се краљевска породица суочава са озбиљним проблемима, унапријед је испланирала његову сахрану. Ова припрема није директно везана за његову болест, већ је то дио општег протокола, уколико дође до непредвиђених околности.

"Операција Menai Bridge“ односи се на детаљне планове везане за смрт краља Чарлса Трећег и носи назив висећег моста у Велсу. Уколико би дошло до изненадне смрти монарха овај план мора да постоји. Он укључује објаву смрти, период службене жалости и детаље везане за државну сахрану.

Овај начин планирања сахране почео је одмах након што је Чарлс преузео престо, након смрти своје мајке, краљице Елизабете, а слични планови постоје и за друге чланове краљевске породице.

Ова пракса, иако можда чудна многима, произлази из строгих протокола које краљевска породица Велике Британије слИЈеди деценијама уназад. Планирање сахрана до најситнијих детаља омогућава им спремност у сваком тренутку.

Неочекивани догађаји као што су смрт, или абдикација монарха, не смеју да их изненаде с обзиром да је то нешто што ће изазвати пажњу цијелог свијета и не смије да буде неких пропуста, преноси 9.news.au.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана