САД прикупиле 510 извјештаја о НЛО у 2022.

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- САД су у 2022. прикупиле 510 извештаја о неидентификованим летећим објектима (НЛО), од којих су многи летели у осјетљивом војном ваздушном простору, а поред тога што нема доказа о ванземаљцима, они и даље представљају пријетњу, наводи се у извјештају Владе САД са којег је јуче скинута ознака тајности.

АП наводи да је након анализе утврђено да већина извјештаја говори о објектима ''неупадљивих карактеристика'' и да се они могу окарактерисати као системи беспилотних летјелица или објекти налик балонима.

''Сусрети са НЛО се дешавају у ограниченом или осјетљивом ваздушном простору, што повећава забринутост за безбједност летова или активности прикупљања података од стране противника“, саопштила је Канцеларија директора националне обавјештајне службе у свом извјештају за 2022.

Прошле године Пентагон је отворио Канцеларију за рјешавање аномалија у свим доменима, која се искључиво фокусирала на примање и анализу свих извјештаја о неидентификованим појавама, од којих су многе пријавили војни пилоти, а Канцеларија сарађује са обавјештајним агенцијама на даљој процјени тих инцидената, преноси АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана