САД: Пада и посљедњи бастион прохибиције

Танјуг
САД: Пада и посљедњи бастион прохибиције

Након више од осам деценија могао би да падне и посљедњи бастион прохибиције у Сједињеним Америчким Државама, Град Бриџвотер, у Конектикату, који важи за једини "трезан" амерички град, припрема се да одржи референдум о укиднају забране алкохола.

Како преносе амерички медији, званичници овог града од 1.700 становника предлажу измјену важећих прописа како би се у локалним ресторанима и кафићима дозволила продаја алкохолних пића.

Ова "епохална" одлука, 81 годину од званичног укидања закона о прохибицији, подстакнута је потребом да се градић "подмлади", али и предлогом двије компаније да отворе нове ресторане у Бриџвотеру који се налази око 100 километара сјеверно од Њујорка.

Наиме, просјечна старост становника је 55 година, а јединој школи у граду пријети затварање. Осим тога, у граду готово да и нема угоститељских локала у којима људи могу да се окупе и забаве.

Општи утисак је да је то једна велика спаваоница. Многи зато сматрају да би позитиван исход гласања помогао градићу да се извуче из летаргије.

А међу онима који ће гласати за или против ове одлуке могла би да се нађе и најпознатија становница Бриџвотера, славна холивудска глумица Мија Фароу. Закон о прохибицији укинут је у САД 1933.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана