Руски боксери пустили у небо Христову икону величине деветоспратнице ВИДЕО

ГС
Руски боксери пустили у небо Христову икону величине деветоспратнице ВИДЕО

Каменск-Уралск - Боксерски савез Свердловске области пустио је у ваздух балон са огромном иконом Христа Пантократора и молбом “Спаси и сачувај”!

Боксерски савез Свердловске области у Русији организовао је у Каменск-Уралском, другог дана Васкрса, у условима пандемије новог вируса корона, необичну акцију пуштања у ваздух и лета изнад овог града огромног банера са ликом Исуса Христа, прикаченог за балон.

Цртеж величине деветоспартнице представља копију иконе “Христоса Пантократора” испод које је исписано “Сачувај и спаси”.

Иако је спортистима првобитна намјера била да акцију изведу и највећи хришћански празник вјерницима честитају баш на Васкрс, временске прилике им то у недјељу нису дозволиле.

Снимак пуштања балона и лета огромне копије иконе Христоса Пантократора изнад уралског града објавио је на својој страници на друштвеној мрежи инстаграм представник Боксерског савеза Русије из Јекатеринбурга Михаил Кајгородов.



По писању Комсомољске правде, акција није имала дозволу локалних власти, али из службе за односе са јавношћу Каменска Уралског речено је да боксере немају због чега да казне.

Подсјећања ради, почетком овог месеца патријарх московски и цијеле Русије Кирил прокрстарио је Москвом у аутомобилу са иконом Умиљење и уз молитву за спас од епидемије новог вируса корона.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана