Русија купује 1.200 возила за реанимацију

Срна
Русија купује 1.200 возила за реанимацију

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин саопштио је данас да су руске власти издвојиле 5,2 милијарди рубаља за куповину 1.200 возила за реанимацију.

 “Већ је донесена одлука да се државним средствима купи 1.200 возила за реанимацију за регионалне медицинске установе. Средства су већ издвојена и то износ од 5,2 милијарде рубаља. Техника, која је толико потребна запосленима у здравственом систему мора да стигне до региона што прије”, рекао је Путин.

На састанку посвећеном ситуацији у сектору аутомобилске индустрије у вријеме кризе изазване вирусом корона, Путин је истакао да је неопходно, уз максимално поштовање превентивних санитарних мјера у условима пандемије вируса корона, осигурати рад аутомобилске индустрије и очувати радна мјеста.

“Од изузетног значаја је да се, уз поштовање санитарних мера, осигура стабилан рад аутомобилске индустрије, да се пружи подршка произвођачима, и прије свега подржати потражњу како би се очувала радна мјеста и приходи грађана и сачували квалификовани стручњаци”, појаснио је руски предсједник.

Он је навео да приједлози за подршку овом сектору већ постоје и биће представљени данас, након што узме у обзир и идеје и приједлоге учесника састанка, преноси “Спутњик”.

Према његовом мишљењу, аутомобилска индустрија, као и грађевинарство, треба да буде једна од главних грана на којој ће се базирати обнова руске привреде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана