Рус од мобилизације побјегао у дивљину: Живим у далеко бољим условима него регрути

Kliks
Foto: Printscreen

Руски ИТ професионалац и антиратни активиста смислио је необичан начин како избјећи регрутацију од руске војске, постављајући камп у удаљеној шуми на југу Русије гдје обавјештава јавност о свом животу у дивљини, преноси Тhe Moscow Times.

Адам Калињин, чије име су промијенили медији како би заштитили његов идентитет, рекао је да се противи руској инвазији на Украјину, али је одлучио да остане у земљи упркос најави предсједника Владимира Путина о "дјелимичној" мобилизацији 21. септембра.

"Зашто бих морао напустити своју домовину?" Калињин је упитао новинара и додао да његову одлуку подржавају породица, пријатељи и колеге.

Калињин, ентузијаста планинарења и самопроглашени интроверт, поставио је камп у неименованом региону јужне Русије након што је провео седмицу припремајући се за живот ван мреже, укључујући додавање соларних панела свом постојећем сету алата за преживљавање.
За складиштење хране, Калињин је поставио контејнер опскрбљен основним залихама око сат времена хода од свог кампа.

"С времена на вријеме одем тамо као у праву радњу", рекао је.
За питку воду скупља кишницу у канту од 20 литара, рекао је у видео снимку објављеном на Телеграму.

У ствари, Калињин је поставио два шатора у шуми, један без приступа интернету у којем спава, а други са сателитском антеном смјештеном на грани оближњег дрвета за његов осмочасовни радни дан.

"Разлог због којег сам их раздвојио је зато што је (у једном) лијепо мјесто гдје нема пропуха, има сунца, има чистину", рекао је он.
"У 'канцеларији' вријеме није тако лијепо, постаје прилично гадно ако пуше вјетар, али има интернет", додао је.

Калињин описује своје животне услове као "супер еколошке", дијелећи фотографију своје импровизиране столице за пањеве и описује како копа јаме да би користио тоалет. Калињин признаје да му недостаје туширање, умјесто тога користи влажне марамице и приступ машини за прање веша.

Пошто за скоро мјесец дана живота у шуми није видио ниједну особу, а камоли неку велику животињу, Калињин је рекао да се не плаши да ће бити ухваћен, а изразио је и увјерење да су му услови живота далеко бољи од оних са којима се суочавају мобилисани Руси током њиховог распоређивања.

Калињин је рекао да, иако је у почетку планирао да живи у шуми не више од мјесец дана, сада размишља да остане на зиму, иако му недостају супруга и пријатељи.
"Без супруге не бих постигао ни пола онога што сам замислио", написао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана