Ролинг Стоун са Менсоном: Посљедња исповијест психопате

Daily Mail
Ролинг Стоун са Менсоном: Посљедња исповијест психопате

Чарлс Менсон ни послије година проведених у затвору не губи способност да шокира јавност.

У новом интервјуу он открива историју своје бисексуалности, планове да се вјенча са 25-годишњом "сљедбеницом", животу у затвору и наравно, својој невиности.

Интервју под називом "Посљедња исповијест психопате" који је дао за Rolling Stone, описује како овај осуђеник живи у "заштићеном дjелу" калифорнијског Коркоран државног затвора са још 15 робијаша сличног профила.

Магазин, који често шокира јавност необичним избором тема и који је на насловној страни недавно имао "бостонског бомбаша" Џохара Царнајева, описује Менсона као "лице зла које је суперстар и на другом мjесту послије Хитлера".

Најупадљивији дио интервјуа је тај да ће се Менсон вјенчати са 25-годишњом "сљедбеницом" Стар.

Она се преселила у близину затвора када је имала само 19 година, како би била ближе свом идолу.

Недавно је чак урезала знак "Х" на челу, што је знак који су годинама правили сљедбеници овог монструма. Менсон на том мјесту има симбол кукастог крста.

Овај пар је чак направио и серију фотографија у затвору у ком ће убица вјероватно провести остатак живота.

"Људи мисле да сам луда, али они не знају. Ово је права ствар за мене. Ово је оно због чега сам рођена", рекла је Стар у изјави за Rolling Stone.

Ипак, њена сличност са Сузан Еткинс, некадашњом чланицом "Менсонове породице" многе је запрепастила.

Стар то негира и каже да је сасвим другачија од жене, познате и као Секси Сејди, због Менсонове опсjеднутости Битлсима.

Она је такође осуђена на доживотну робију због саучесништва у Менсоновим убиствима. Умрла је у затвору 2009.

Стар, која има неколико сајтова за прикупљање потписа за Менсоново ослобађање, каже да је знала да ће постати његова жена.

"Чарли и ја ћемо се вjенчати. Кад ће се то десити, не знамо, али ја то врло озбиљно схватам. Чарли је мој муж. Он ми је рекао да вам ово кажем, али још ником о томе нисмо причали", рекла је она.

Ипак, Менсон је са новинаром разговарао другачије.

"Ох, то? То је гомила глупости. Ми само глумимо све ово ради јавности", рекао је он.

Стар, умjетница, рођена у Сент Луису, провела је закључана у соби средњошколско доба, зато што су је дубоко религиозни родитељи кажњавали због тога што не иде на црквене службе и узима дроге.

Тада је одлучила да контактира Менсона.

Када је имала 19 година, узела је 2.000 долара које је уштедjела радећи у кухињи старачког дома и преселила се у Калифорнију.

Сада посjећује свог идола сваке суботе и недjеље и с њим проводи по пет сати.

Она тврди да се он допада њеним родитељима и да су га позвали да остане с њима, ако икад изађе из затвора.

Уколико се овај пар заиста вjенча, то ће бити трећи Менсонов брак. Он има двије бивше супруге и барем троје дјеце.

Вјенчао се са Розалијом Вилис 1954. али су се развели 1957. када је робијао због крађе аутомобила.

Послије тога, венчао се са проститутком Кенди Стивенс, али су се развели када је поново затворен.

У интервјуу он открива и своје бисексуалне склоности.

"Секс је за мене као одлазак у тоалет. Било да сам са женом или не, то није битно", рекао је он.

Лице овог човјека урезано је у сјећање цијелог свијета четири деценије пошто је својим сљедбеницима "Породици" наредио да убију глумицу Шерон Тејт, супругу Романа Поланског и њена три пријатеља у кући на Беверли Хилсу.

Тејт је тада била у деветом мјесецу трудноће.

Стивен Парент био је пета несрећна жртва те ноћи. Дошао је на имање, како би проверио да ли кућепазитељ Вилијам Герстон жели да купи његов радио и остао на чаши пива у гостинској кући.

Слиједеће ноћи "Породица" је искасапила Леноа и Розмари Ла Бјанку у њиховој кући у Лос Анђелесу.

Насиље је било толико безумно и брутално, а мотив тако несхватљив, да је Менсон и његов хипи култ остао упамћен за сва времена.

Ипак, он и данас негира своју кривицу у том случају.

Према теорији Винсента Буглиосија, тужиоца који је водио оптужницу за убиство осам особа против Менсона, он је убједио своје сљедбенике да отпочну рат "бијеле и црне расе", послије ког ће га "црнци молити да буде њихов вођа, јер они не могу сами да опстану".

Буглиоси је тврдио да је тај рат Менсон називао "Helter Skelter", према пјесми албума Беатлеса, познатог као White Album.

Убица је био опсjеднут ријечима пјесама са тог албума, а " Helter Skelter " доживео је као бојни поклич, сигнал да је дошло време за борбу раса и убијање свих изван "Породице":

Након што је Менсон осуђен, Буглиоси је написао опширни роман под називом поменуте пjесме, продат у више од седам милиона примjерака, што га је касније учинило мултимилионером.

Он се тренутно бори са канцером и повремено даје изјаве за медије о својој улози у суђењу Менсону.

Један од најпознатијих осуђеника свих времена, кажњен је доживотним затвором 1977. са могућношћу пуштања на условну слободу.

Менсон може да захтjева пуштање тек за 15 година, када би требало да има 92 године.

Када му је захтjев одбијен 2007. комисија је одлучила да је он "и даље прijетња другим људима и да може нашкодити свима с којима дође у контакт".

Осим тога, он је далеко од "примерног" затвореника. Током свих година проведених иза решетака, починио је 108 преступа, укључујући и прављење оружја.

Склон необичним и маничним испадима у "паузама" од својих оправдања, Менсон виче: "Ја сам изгнаник, ја сам гангстер, ја сам побуњеник, ја сам десперадо, ја не испаљујем метке упозорења".

О томе како јавност гледа на његова убиства из 1969. има филозофски став.

"Хелтер Скелтер није била лаж. То је само била Буглиосијева перспектива. Сви ствари називају онако како желе да их памте. Наравно, то се дешавало. Ипак, то је био само дijелић приче".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана