Ријешена мистерија медвjедића са аеродрома у Бристолу

Daily Mail
Ријешена мистерија медвjедића са аеродрома у Бристолу

Мистерија стогодишњег плишаног медвjедића који је пронађен на аеродрому у Бристолу коначно је ријешена.

Особље аеродрома пронашло је времешног, "једнооког" медвједића у кеси са црнобијелом фотографијом, на којој је исписано "март 1918." и на којој је приказан са двоје дјеце.

Играчка нема никакво обиљежје, али на полеђини фотографије пише: "Са највећом љубављу и пољупцима нашем драгом тати од ћерки Доре и Глин".

Особље аеродрома у Бристолу јавно је саопштило да тражи власнике, али без успјеха, све док се није обратило листу за "сениоре" Тhe Mature Times.

Читалац Роберт Глин Бекер примjетио је причу о медвjедићу и препознао га као породично наслијеђе које је изгубио док је путовао на Кипар.

"Изненадио сам се када сам видио свог медвједића на насловној страни листа. Мислио сам да је заувијек изгубљен, а био сам сигуран и да је уништен", рекао је он.

Меда је пронађен 2012. а особље је провело 14 мјесеци проверавајући извјештаје са летова, како би пронашли путнике са истим именима као она исписана на полеђини фотографије.

Роберт је медвједа који је у међувремену добио име "Бристо" пронашао тако што му је бивша супруга послала насловницу листа.

"Ја сам јединац, а моја тетка Дора није имала дјеце, па сам зато једина особа којој овај меда може припадати", рекао је Роберт.

"Моја мама (Глин) нашила му је други нос, а има закрпе и на рукама. Мислим да сам га много мучио кад сам био дијете. Кад сам био на аеродрому, руке су ми биле препуне пртљага и случајно сам га оставио за собом. Желио бих да га поново добијем ", написао је он редакцији листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана