Репортер одушевио јавност: О дешавањима у Украјини извјештавао на шест језика

ГС
Foto: Кликс

Репортер новинске агенције Associated Press Philip Crowther подијелио је с јавношћу видео који описује све "потешкоће" телевизијског извјештавања из Украјине, а уједно је пратиоце на друштвеним мрежама одушевио својим познавањем језика.

 Поред бројних информација које новинари у Украјини добијају на дневном нивоу, те њихове провјере, ТВ репортери се уједно морају свакодневно припремати и за укључивање у емисије или дневнике у бројним западним земљама.

Иако је Philip један од многих репортера који се тренутно налазе у Кијеву или другим украјинским градовима, видео који је подијелио на званичном Тwиттер налогу одушевио је јавност прије свега због чињенице да је током јављања из Кијева извјештавао на шест језика.Наиме, у неколико јављања током боравка у Кијеву је извјештавао на енглеском, луксембуршком, шпанском, португалском, француском и њемачком.Током извјештавања репортер је "мијењао" бројне новинарске куће те је у складу с тим "мијењао" и језике.

Током извјештавања из Кијева  се јављао у програм РТЛ-а, Дојче Веле, Гласа Америке, , а укључивао се и у програм аустријске Сервус ТВ.Његова сналажљивост, али прије свега познавање шест језика, одушевили су и његове пратитеље који су му на Тwиттеру оставили бројне коментаре."Говорим четири од ових шест језика, али ни близу овог нивоа и само уз помоћ неколико чаша вина. Капа доле", само је један од 14 хиљада коментара колико се тренутно налази испод ове објаве, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана