Редитељ Соуза након трагедије на сету: Хачинс ме је увијек гурала да будем бољи

Танјуг
Редитељ Соуза након трагедије на сету: Хачинс ме је увијек гурала да будем бољи

САНТА ФЕ - Филмски режисер Џоел Соуза кога је у несрећном случају на сету упуцао холивудски глумац Алек Болдвин рекао је данас да је јако потресен због смрти своје колегинице, сниматељке Халине Хачинс коју је Болдвин усмртио.

Соуза је погођен у раме када је Болдвин на сету пуцао док је глумио, пише Ројтерс.

-Јако сам потресен губитком моје пријатељице и колегинице Халине. Била је љубазна, живахна, невјероватно талентована, борила се за сваки центиметар и увијек ме је гурала да будем бољи -  рекао је Соуза.

Хитац је погодио сниматељку Халину Хачинс у груди, саопштила је канцеларија шерифа округа Санта Фе, а она је умрла од задобијених рана на лицу мјеста, док је Соуза који је стајао иза ње био пребачен у болницу из које је касније пуштен.

Соуза није изнио детаље о несрећи и својим повредама, али је рекао да је захвалан због излива љубави који је добио од филмске заједнице и људи из Санта Феа, као и стотинама странаца.

У петак је судија Санта Феа одобрио налог шерифовој канцеларији за заплијену ватреног оружја, одјеће, камере, видео касета и муниције са ранча Бонанца Крик у близини Санта Феа, гдје је Болдвин снимао нискобуџетни филм “Руст”.

Пиштољ из којег је чувени хглумац испалио метак током снимања и усмртио жену, предао му је помоћник редитеља који му је рекао да је “оружје безбједно”, наводи се у записнику истражног суда, пренео је раније BBC.

Неименовани помоћник редитеља није знао да је реквизит напуњен бојевом муницијом и прие снимања сцене је потврдио да је пиштољ празан узвикнувши „хладан пиштољ”, стоји у записнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана