Радни дан руског милијардера: Приватни манастир, лов на дивље свиње, ручак са мис свијета ...

Aгенције
Радни дан руског милијардера: Приватни манастир, лов на дивље свиње, ручак са мис свијета ...

Руски милијардер Сергеј Веременко има гомилу новца коју током живота вјероватно неће успети да потроши, а ту је и прелијепа млада жена, као и огромна кућа. Како живи овај богаташ, ког многи повезују са Путином и руском мафијом, истраживала је екипа америчког "Вајса", на челу са водитељем Рајаном Дафијем.

Захваљујући челику, Сергеј Временко је постао један од најбогатијих људи у Русији, а сада се бави и продајом некретнина. Овај олигарх је угостио америчке новинаре и показао им у каквом луксузу живи 0,00001 одсто становништва.  

- Ускоро ћете схватити да живот постоји и ван Северне Америке. У Русији људи такође живе и то животом који уопште није лош - најавио је Временко својим гостима.  

На ручку им се придружила и његова 26-годишња жена Софија Арзанкоскаја, која се школовала за балерину, али тренутно гради глумачку каријеру у Америци. Освојила је титулу мис свијета 2006. године (под сумњивим околностима), а Временка је упознала у позоришту.  

- Многи су мислили да је неко уперио пиштољ у жири и рекао: "Ставите јој круну на главу!", али није било тако. Мој муж је био подједнако изненађен као ја - тврди љепотица.  

Временко посједује чак и приватни манастир, у коме чува вриједну колекцију икона. У слободно вријеме воли да отпутује на своје имање ван Москве и ужива у лову на медвједе и дивље свиње, подразумјева се, уз велике количине вотке.  

Док се са Рајаном Дафијем одмарао у сауни, бизнисмен је открио да прије доласка Путина на власт нико у Русији није плаћао порез. Сада је, како каже, тржиште постало американизовано и много стабилније. Док је трајала финансијска криза, Временко се редовно молио свом свецу, заштитнику бизнисмена.  

- Напорно радим како бих обезбједио посао за друге људе, и добро им плаћам. Жао ми је што у овој земљи нису сви богати - рекао је Сергеј Временко свом госту Рајану, који је у сауни од њега добио третман лишћем, а затим су се обојица бацила у снијег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана