Рад од куће растући тренд и послије пандемије?

Танјуг
Рад од куће растући тренд и послије пандемије?

Пандемија вируса короне могла би да постане покретач повећаног рада на даљину у будућности.

Резултати анкете “Рад од куће током КОВИД-19” показали су да би 82 одсто запослених жељело да ради на даљину један дан и више дана у недјељи, преноси хрватски портал Пословни.

Истраживање глобалне компаније за савјетовање на тришту некретнина Колијерс интернешенел, спроведено на више од 3.000 испитаника из широког спектра канцеларијских занимања у више од 25 земаља, показало је да је 71 одсто испитаника који прије избијања пандемије нису радили од куће, сада изразило жељу да ради на даљину барем један дан у недјељи у будућности.

Резултати су показали да 53 одсто испитаника вјерује да се њихова продуктивност није промијенила усљед рада од куће, док 24 одсто њих сматра да се чак повећала.

Продуктивност је највише порасла у финансијском сектору, стручним службама и технолошкој индустрији.

Највећи пад продуктивности је примијећен у правном, образовном и истраживачком сектору.

Упркос физичкој удаљености, 76 одсто испитаника и даље се осјећа повезано са својим тимом током рада на даљину, али ипак њих 58 одсто сматра да боље сарађују у канцеларији него на даљину.

Компанија је саопштила да ће вишефазно истраживање бити завршено крајем априла.

Циљ истраживања је, како се наводи, да пружи увид у ефикасност рада од куће током избијања КОВИД-19, да идентификује могућности за побољшање пословања, као и да истражи дугорочну сврху канцеларијских простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана