Путовање возом у предстојећој години - 4 најбоље нове линије у Европи

ГС
Foto: Илустрација

Иако пандемија има тенденцију да поремети и одложи планове, као што је био случај са покретањем нових железница ове године, следеćе године, бар како преноси британски Гардијан, имамо још много лепих ствари да урадимо када је у питању путовање возом.

Наиме, нове и веома занимљиве линије су у погону, или су већ почеле овог мјесеца.

Неки од њих даће још већи значај Бечу, тренутно најповезанијем железничком граду у Европи. Испод је Гардијанов избор неких од најбољих нових линија које ће се покренути 2022.

Ноćни воз из Париза за Беч

Овог месеца, аустријски ОББ је додао Париз на своју листу дестинација. Воз Виенна Нигхтјет саобраćаćе три пута недељно, само путовање ćе трајати између 14 и 15 сати, док се цијена карте у једном правцу креćе од 59,90 до 94,90 евра.

Ноćни воз од Амстердама до Цириха

Ова линија је заживела 12. децембра, воз саобраćа сваки дан, а вожња траје 11 сати и 37 минута. Цене улазница се креćу од 59,90 до 99,90 евра. Сама линија пролази класичном рутом кроз долину Рајне јужно од Келна.

Од Штутгарта до Беча преко Тирола

Није најбржа опција, али је прелепа када је у питању пејзаж. Сама вожња траје скоро 10 сати, воз саобраćа свакодневно, а цене се крећу од 37,90 до 71,90 евра. За оне који су у журби, боља опција би била да путују преко Минхена. Нови воз који саобраћа на овој линији зове се Брегензервалд.

Од Љубљане до Будимпеште преко Граца

Линија која повезује два града веć постоји, али ова нова опција је веома необична и шарена рута која, како пише Гардијан, два пута прелази границу тзв. гвоздене завесе. Сама вожња траје скоро девет дана, а цијене карата крећу се од 39,40 до 51,90 евра, преноси б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана