Путинов "кум" Оливер Стоун: "Хистерија западних медија..."

ГС
Foto: Агенције

Амерички редитељ Оливер Стоун на Инстаграму је прије неколико дана написао да "треба сагледати шири контекст руске инвазије на Украјину".

"Усред хистерије западних медија, оптуживања Путина за крвава убиства и изостављања кључних чињеница када нису згодне, најважније је разумети читав спектар онога што се догађа и, изнад свега, јасно размишљати", написао је Стоун па навео неке, по њему, "корисне анализе".

 

Између осталих навео је виђење аустралијског дипломате који је радио у њиховој амбасади у Москви, затим текстове Understanding Putin’s Narrativе"", као и "12 Thoughts on Ukraine ". Испод Стоунове објаве ређају се позитивни коментари, у којима га пратиоци хвале и захваљују му се на подршци, моги од њих на руском језику.

Стоун је познат по својим проруским ставовима и наклоности ка Путину, а крајем 2020. године објавио је да је примио руску вакцину против коронавируса. Ранијих година није крио ни да Путина сматра "свjетским миротворцем".

У периоду од чак дви године снимао је и серију интервјуа с Путином. Након тога су га многи исмјевали због изјава о руском предсједнику, попут оне да је "Путин прошао кроз много тога, да је био вређан и злостављан у медијима". Наглашавао је и да је Путин "врло запослен" и да "има 12-сатни радни дан".

Режисер је чак питао руског предсједника Владимира Путина да буде кум његовој ћерки, како је наведено у транскрипту њиховог интервјуа који је објављен на сајту Кремља, 2019. године.

Стоун је то предложио након што је Путин рекао да се у православној традицији не може одбити кумство. Одговарајући на режисерову молбу, Путин је упитао да ли његова ћерка жели да пређе у православље, на шта му је Стоун узвратио: "Нема проблема, урадиће све што је потребно".

Путин више није коментарисао, што су локални посматрачи схватили као да је предсједник прихватио. Кремљ ријетко коментарише Путинов приватни живот и није било никакве званичне потврде да ли је заиста и прихватио кумство, преноси б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана