Прва дама САД претворила Дан заљубљених у лекцију за школарце

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Прва дама Америке Џил Бајден претворила је Дан заљубљених у својеврсну лекцију за ученике другог разреда, који су морали да дизајнирају срца која сада висе у источном крилу Бијеле куће.

Наиме, двадесет ученика другог разреда основне школе “Аитон” у Вашингтону и њихов учитељ Алехандро Диасгранадос обићи ће данас Бијелу кућу како би видјели свој рад “на срцима” на једној изложби, саопштила је канцеларија Џил Бајден, а преноси агенција АП.

Прва дама и дугогодишња учитељица ће такође одвести групу ученика на Северни травњак да виде њену инсталацију за “Дан заљубљених”, односно ручно осликана, дрвена уметничка дјела у облику Бајденовог штенета по имену “Командант” и њихове мачке “Вилоу”.

Ученици оба Диасгранадосова одјељења дизајнирали су два срца за Дан заљубљених користећи шаблон и упутства које је обезбједила канцеларија прве даме.

Сваки ученик је замољен да у својим дизајнима користи ријечи које одражавају њене вриједности: саосјећање, храброст, породица, захвалност, лијечење, нада, доброта, љубав, мир, снага и јединство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана