Прва дама Француске излази из сјене

Приредио: Борис Ђурић
Прва дама Француске излази из сјене

Париз - Након више од двије године повлачења из јавности дугогодишња партнерка француског предсједника Франсоа Оланда глумица Жули Гајет појавила се ове седмице на насловним странама два велика француска магазина.

Гајетова је помно штитила своју приватност након што је у јануару 2014. откривена њена афера са француским предсједником док је Оланд још живио са другом женом.

Гајет и Оланд се још нису појавили заједно у јавности.

- Жули Гајет ће одиграти своју улогу. Она је слободна и посвећена предсједнику - стоји на насловници француског недјељника "Пари мач".

Предсједник и глумица никада нису јавно потврдили или оповргли своју везу и прилично су пазили да се не појаве заједно. Ипак, у интервјуу за "Пари мач" Жули је открила детаље своје везе са предсједником. Они сваки дан разговарају путем телефона четири пута и воле да шетају ноћу на острву Сен Луи, смјештеном на Сени. Глумица је открила и да воле да играју тарот када су сами.

Такође, заједно су провели одмор на породичном имању Гајетове у градићу Гер. Магазин, који је објавио велику фотографију глумице и продуцента, наводи да су из повјерљивих извора добили информације да Гајетова жели да преузме своју "званичну" улогу поред Оланда.

Она је такође дала интервју за магазин "Паризијен" у којем је рекла да би промовисала своју нову кампању против сексизма.

Многи политички посматрачи мисле да њено отварање према медијима показује да је спремна да преузме улогу прве даме због Оланда, који се суочава са лошим рејтингом уочи почетка његове кампање за изборе сљедеће године.

Јавно представљање везе помоћи ће предсједнику да се боље суочи са конкурентима из сопствене странке, али и да поново освоји јавно мњење.

Аферу Оланд - Гајет открио је магазин "Клозер", који је објавио слику предсједника са кацигом на глави како долази скутером на састанак са љубавницом. У то вријеме још је живио са својом дугогодишњом партнерком, француском новинарком Валери Трирвелер. Оланд има четворо дјеце са бившим предсједничким кандидатом и тренутним министром за околину Сеголен Ројал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана