Принцеза замијенила штикле војничким чизмама

Приредио: Борис Ђурић
Принцеза замијенила штикле војничким чизмама

Копенхаген - Елегантне балске хаљине, штикле, пунђе и гламурозне догађаје данска принцеза Мери замијенила је током викенда камуфлажном војном униформом и војним чизмама и са 5.000 војника учествовала у војној вјежби данске гарде.

Вјежбе су одржане у мјестима Колдинг и Оксбол, а Мери је учествовала у борбеним активностима како у води, тако и на копну. Жустра принцеза је изгледала прилично сигурно док је ускакала у чамац да би се након тога прихватила пушке и вјежбе пуцања у мету.

Она је такође виђена у расправи са осталим члановима гарде и како носи шљем и флуоресцентну весту. Ова 44-годишња принцеза показала је да је у изузетној физичкој форми што се видјело у прилично изазовним и захтјевним вјежбама.

Задаци су укључивали одбрану и надгледање у кризним ситуацијама, вјежбе помоћи полицији, спасавање на мору и безбједности на жељезници. У свим тим активностима је учествовала Мери, мајка четворо дјеце, да би на крају предводила велику параду у којој је учествовало више од 4.600 волонтера.

Принцеза је рођена као Мери Доналдсон у тасманијском граду Хобарту у обичној породици која нема никаквог краљевског поријекла. Она и дански принц Фредерик су се упознали у једном сиднејском пабу током Љетњих олимпијских игара 2000. године.

Три године касније најавили су вјеридбу, а наредне године су се вјенчали, што је наишло на велику пажњу у Аустралији и Европи. Њихов брак се сматра модерном бајком у којој се краљевић жени женом из обичног народа.

Мери је у Данској прилично срдачно прихваћена и често учествује на јавним приредбама и догађајима.

- Како сам примљена и како су људи отворени према мени, могу рећи да је Данска мој дом. Ово је сигурно и дивно мјесто за живот - рекла је принцеза Мери.

Позната је и по стилском облачењу и ношењу фирмиране одјеће, због чега је сматрају најбоље обученим чланом свјетских краљевских породица. У посљедње вријеме је наилазила на критике због тога па је одлучила да контролише потрошњу и користи исту одјећу у различитим приликама.

- Ако креирамо свијет гдје постоје подједнаке могућности за све и гдје постоји слобода избора, онда заиста можемо очекивати раст и просперитет. Али морамо бити амбициозни - казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана