Принца Филипа сматрају богом

Агенције
Принца Филипа сматрају богом

У изолованом селу, у једном од најзабаченијих мјеста на свијету, вјерници се припремају да дочекају свог бога - принца Филипа, тј. војводу од Единбурга.

Сљедбеници покрета "Принц Филип" са Вануатуа вјерују да је војвода потомак једног од њихових духовних предака и увјерени су да су чак и природне појаве попут циклона који је у марту похарао ову пацифичку нацију заправо најава његовог доласка, пише Daily Telegraph.

Сељани села Јаохнане, с острва Тана, слику принца Филипа чувају у дијелу села које подсјећа на светилиште. Годинама живе у нади да ће принц доћи и посјетити их. Цијелу ситуацију је додатно подгријао самопрокламовани пророк Фред Насе, који је прије неколико година предвидио "велики догађај" који ће се 2016. десити на острву Тана.

Ендрју Финли, хуманитарац са Новог Зеланда, који ради за организацију "Tear Fund", каже да је имао прилику да види сљедбенике принца Филипа, и то док је случајно пролазио кроз село Јаохнане.

"Имао сам прилику да причам са једним старијим човјеком, који важи за мудраца у селу, а који ми је рекао да су увјерени да ће принц Филип посјетити село наредне године, те да би то било остварење пророчанства Фреда Насе", каже Финли, додајући:

"Такође, ти људи вјерују да је циклон био назнака принчевог доласка, знак да морају да се припреме за овај велики догађај".

Финли, који се у међувремену вратио на Нови Зеланд, каже да су сељани у потпуности увјерени да је принц Филип потомак њиховог претка и сматрају га божанством.

"Човјек који је предвидио велики догађај, Фред Насе, умро је прије неколико година, али његова пророчанства и даље живе. Штавише, нека од њих су се и остварила", каже Финли.

Покрет принца Филипа има и страницу на Фацебооку, а покрет је настао након што су краљица и принц Филип посјетили Вануату давне 1974. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана