Принц Хари можда никада неће добити америчко држављанство

Tanjug
Foto: Arhiva

ЛОНДОН - Принц Хари можда никада неће добити зелену карту и америчко држављанство, а могао би да буде подврднут и лекарском тесту након признања да је узимао разне дроге, преноси британски таблоид Сан.

    Војвода од Сасекса је раније открио да је експериментисао са кокаином, марихуаном, магичним печуркама и ајахуаском - што је све строго контролисано и забрањено у Америци.

    То је покренуло питања о томе како му је одобрена виза коју тренутно посједује, највероватније привремена неимигрантска виза О-1, имајући у виду да се кандидати приликом аплицирања за визу испитују о коришћењу наркотика. 

    Према писању британског листа, то је такође повод спекулацијама да принцу Харију можда неће бити дозвољено да дугорочно остане у Сједињеним Америчким Државама, имајући у виду строга правила против конзумације дрога.

    „Хари вероватно никада не би могао да добије зелену карту или да постане амерички држављанин ако формално призна да користи кокаин," објашњава адвокат Кејтлин Дејвис из америчке фирме Дејвис Лигал (Давиес Легал), специјализоване за имиграцију. Како је додала, признања дата у његовој аутобиографској књизи Спер ("Спаре"), или током ТВ интервјуа, не сматрају се "формалним" јер нису дата под заклетвом.

    "Ако би принц признао било ком службенику за имиграцију да је раније користио илегалне дроге, сматраће се да не испуњава услове за добијање визе", упозорава Дејвис.

    Како подсећа Сан, 2014. године британској ТВ куварици Најџели Лосон није дозвољено да се укрца на лет од Хитроуа до Лос Анђелеса  четири мјесеца након признања да је експериментисала са наркотицима.

    Покојној певачици Ејми Вајнхаус такође је био одбијен улазак у САД како би присуствовала додели Греми награда 2008. године, због признања о својој борби са зависношћу од дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана