Принц Хари: Марихуана ми је помогла да се носим с траумама

ГС
Принц Хари: Марихуана ми је помогла да се носим с траумама

Британски принц Хари, војвода од Сасекса, рекао је да му је употреба неких дрога “заиста психички" помогла, а стручњак за трауме дијагностиковао му је поремећај пажње (АДД).

У контроверзним мемоарима „Spare” Хари је признао да је редовно узимао дрогу и описао како је пушио марихуану док је живјео у Нотингем Котиџу, на простору Кенсингтонске палате, преноси Н1.

Он је у интервјуу са др Габором Матеом, аутором књиге „Мит о нормалном: Траума, болест и изљечење у токсичној култури”, говорио о употреби кокаина, марихуане и алкохола.

Хари је рекао: „(Кокаин) ми није ништа пружио, био је више ствар дружења и сигурно ми је дао осјећај припадности. Мислим да је вјероватно такође учинио да се осјећам друкчије него што сам се осјећао, и то је на неки начин био смисао”.

- Марихуана је друкчија, она ми је заправо заиста помогла - рекао је.

Војвода је отворено говорио о употреби психоделика.

- Било је то чишћење вјетробранског стакла, уклањање животних филтера једнако као и на Инстаграму, ти слојеви филтера. Уклонила ми је све то и дала осјећај опуштености, ослобођења, угоде, лакоће коју сам успио да задржим неко вријеме - истакао је војвода.

- Радио сам то рекреативно и онда почео да схватам колико је то добро за мене, рекао бих да је то један од основних дијелова мог живота који ме промијенио и помогао ми да се носим с траумама и болом из прошлости - рекао је он.

Говорио је и о смрти своје мајке Дајане, принцезе од Велса, која је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 1997. године када је он имао само 12 година.

Доктор Габор Мате му је рекао: „Читајући књигу, дијагностиковао сам вам АДД… Видим то као нормалан одговор на нормалан стрес”. Рекао је да се то може „излијечити у било ком узрасту”.

Војвода, који живи у Калифорнији након што се 2020. преселио у САД, открио је да има довољно материјала за двије књиге, али се суздржао јер мисли да му отац и брат не би „никад опростили”.

Још није потврђено хоће ли Хари бити позван на очево крунисање у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана