Принц Филип открио да ли ће се придружити оцу на сахрани Елизабете II и каква је краљица била приватно

ГС
Foto: Фејсбук

Принц Филип Карађорђевић и његова супруга принцеза Даница Карађорђевић истакли су да се труде да што више времена проводе у народу и да је њихов циљ враћање традицији и духу предака који нам је остављен у аманет, као и да је смрт краљице Елизабете II дошла је у веома неповољном периоду.

"Упознао сам је на педесетом рођендану свог оца, то је била посебна прилика и много поштовање према њој се осећало. Мислим да је ово велики губитак за цео свет, њена смрт је дошла у јако лошем периоду. Била је симбол снаге и једниства не само у Великој Британији, већ и у целом свету", рекао је принц Филип.

Открио је и да ће престолонасљедник Александар Карађорђевић, као глава породице, и неко кога је краљица Елизабета крстила, присуствовати њеној сахрани.

"Мој отац ће ићи као глава наше породице, а ја ћу покушати да одем", истакао је принц Филип, а преноси Курир.

Кроз историју краљица Елизабета је била велика инспирција умјетницима, навела је принцеза Даница.

"Кроз историју се видела њена жеља да буде у корак са временом и да се креће ка модернизацији. Њен лик био је велика инспирација поп култури, налазила се и на поштанским маркицама. Веома је било значајно њено иступање и контакт са народом. С обзиром на то да је са само 25 година дошла на чело Велике Британије била је веома затворена и стидљива, а контакти са људима направили су једну стабилност. Имала је и јак однос према породици, било је ту много изазова, али су ишли у корак са временом", каже Даница Карађорђевић.

Планови монархија и монарха су дугорочни и када се о њима говори главни циљ је увијек очување традиције.

"Карађорђевићи су увек били близу народа, ми смо и потекли од народа. Ми настављамо наслеђе мојих предака, желимо да будемо што више са људима. Јако ме инспирише краљевска породица Лихтенштајна, као и краљевска породице из Шпаније", истакао је принц Филип, па додао:

"Широм Србије нас сјајно примају. Ми смо јако топао народ и веома ми је пријатно да путујем и разговарам са топлим и добрим људима. Са нама иде и наш син Стефан, који је прави Србин и дете ове земље и привлачи пажњу где год да се појави. Он је и рођен у Србији. Ја учим српски језик, тежак је, али се трудим", рекао је принц Филип.

Принц и принцеза не крију да живе као обичан свијет и да им је изузетно важно да што више буду међу народом.

"Ми живимо један нормалан живот, јако нам је значајно да будемо међу људима, само кроз то видимо јачање традиције и враћање духа предака који су нам оставили у аманет", рекла је Даница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана