Прешао преко Нијагариних водопада на жици, а љекари му говорили да никад неће ходати VIDEO

Агенције
Прешао преко Нијагариних водопада на жици, а љекари му говорили да никад неће ходати VIDEO

Канадски авантуриста Џеј Кокрејн, познат под надимком “Ваздушни принц”, направио је нови подвиг када је ходајући по жици прешао 340 метара преко Нијагариних водопада. Ово је прва од планираних 81 шетњи које је Кокрејн (68) планирао ове године, а цио подухват још је невјероватнији ако се зна да су му љекари својевремено након једне несреће рекли да више никад неће проходати.

Кокрејн је с лакоћом прешао раздаљину од куле “Скајлон” до хотела “Хилтон Фолсвју” на Нијагариним водопадима, а на крају 30-минутне шетње само се осмјехнуо бројној публици.

- Да, било је тешко, али када би било лако, онда би свако то могао да уради - рекао је Џеј Кокрејн кроз смијех.

Велики број људи окупио се да гледа подухват неуморног Канађанина, који је овом шетњом поставио нови рекорд у ходу по жици између двије зграде, и то на висини од безмало 180 метара!

Јучерашња Кокрејнова шетња само је прва у низу од 81, колико ће их направити током наредних 11 недјеља на Нијагариним водопадима, а цио пројекат назвао је “Скјавок 2012” (Небеска шетња 2012).

За разлику од већине других артиста, Џеј Кокрејн за ход по жици не користи помоћне сајле, као ни заштитине мреже.

- Било је просто невјероватно. Било је апсолутно предивно. Чула се пјесма “Somewhere Over the Rainbow“, а око њега су летјеле птице- рекао је један од посматрача овог спектакла.

Овај рекорд само је седми у низу оних које Џеј Кокрејн већ има. Он је 1981. године оборио свјетски рекорд у животу на жици, када је провео 21 дан висећи у ваздуху у Сан Хуану у Порторику.

Оно што његове подвиге чини још већим је чињеница да су му љекари 1965. године рекли да више никад неће моћи нормално да хода, након што се урушио торањ током његовог наступа, а он је пао на бетон с висине од 27 метара. 

Кокрејн је након те несреће у болници провео четири године, али он никад није одустао од своје страсти.

Сав приход од пројекта “Скајвок” отићи ће у добротворне сврхе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана