Преминуо двоструки НБА шампион и један од најбољих кошаркаша икада

ГС
Преминуо двоструки НБА шампион и један од најбољих кошаркаша икада

Након дуге борбе са раком двоструки НБА шампион и члан Куће славних Бил Волтон преминуо је у 71. години.

Бивши члан Портланда, Сан Дијега односно Лос Анђелес Клиперса и Бостона је титулу освајао у првом и посљедњем клубу 1977. и 1986, а 1978. године је понио и МВП титулу.

Истинска легенда чувеног колеџа UCLA и неко због ког је број 32 повучен је током каријере у просјеку давао 13.3 поена уз 10.5 скокова.

Адам Силвер је у саопштењу НБА лиге потврдио тужне вијести.

- Бил Волтон је био заиста јединствен. Као члан Куће славних, редефинисао је позицију центра. Његове јединствене вјештине учиниле су га доминантном силом на UCLA и довеле до МВП признања у НБА лиги, два НБА шампионата и мјеста на НБА тимовима за 50. и 75. годишњицу. Бил је пренио свој ентузијазам и љубав према игри на емитовање, пружајући забавне и увидне коментаре који су забављали генерације љубитеља кошарке. Али највише ћу га памтити по његовој радости према животу. Био је редован на догађајима лиге – увијек ведар, с осмијехом од ува до ува и спреман да дијели своју мудрост и топлину. Његовао сам наше блиско пријатељство, завидео му на бесконачној енергији и дивио се времену које је посветио сваком кога је срео.

- Као драгоцјени члан НБА породице већ 50 година, Бил ће дубоко недостајати свима који су га упознали и вољели. Моје искрено саучешће Билловој супрузи Лори, његовим синовима Адаму, Нејту, Луку и Крису, и његовим многим пријатељима и колегама - стоји у саопштењу НБА лиге, а преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана