Предсједник Зимбабвеа запријетио затвором од 20 година аутору лажне вијести

Тањуг
Предсједник Зимбабвеа запријетио затвором од 20 година аутору лажне вијести

ХАРАРЕ - Предсједник Зимбабвеа Емерсон Мнангагва запријетио је затвором од 20 аутору изјаве која је наводно имала његов потпис и у којој је наведено да су мјере због спречавања вируса корона продужене.

Мнангагва је за државну радиотелевизију ЗБЦ демантовао да је продужио 21-дневно ограничење кретања. Изјава у којој се тврдило да су ограничења проширена прошле недеље је објављена на друштвеним медијима и влада ју је одмах негирала, пренио је синоћ Ројтерс.

“Ако ухватимо ову особу то мора бити за примјер и они морају бити осуђени за ниво 14, што је 20 година затвора .... мислим да морамо показати да не желимо да се лажне вијести шире”, рекао је Мнангагва.

Ова јужноафричка држава је прошле недјеље објавила сет мјера, које су укључивале затворске казне до 20 година за људе који шире неистине у вези с епидемијом.

Мнангагва је рекао да ће се његов кабинет састати ове недјеље како би одлучио да ли да заврши, прилагоди или продужи блокаду земље.

Власти су саопштиле да су од вируса корона умрле три особе, а у земљи од 15 милиона људи заражено је 17 људи. Нешто више од 600 људи тестирано је до понедјељка увече.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана