Предсjедник покренуо бренд кафе: Американци је плаћају, за туристе бесплатна

ГС
Предсjедник покренуо бренд кафе: Американци је плаћају, за туристе бесплатна

Необични лидер Ел Салвадора Најиб Букеле одлучио је да направи нови корак у својој политичкој каријери и покренуо сопствени бренд кафе под називом "Bean of Fire".

Букеле је недавно освојио нови предсједнички мандат у овој централноамеричкој држави, а чини се како ће се у овом периоду Букеле додатно покушати учврстити с властитим брендовима у овој земљи.

Према првим информацијама које долазе из Ел Салвадора, Букеле с властитим брендом кафе намјерава да циља на тржиште Сједињених Америчких Држава.

"Компанија је навела адресу регистрованих дистрибутера у САД-у, као и директну продају потрошачима у САД-у преко Амазонових услуга", појашњавају портали специјализовани за кафу, преноси Кликс.

Предузеће које би у САД-у требало да дистрибуише кафу регистровано је на Флориди под називом Хациенда Дорада.

Беан оф Фире је лансирао девет различитих производа пржене кафе, од којих је сваки означен по врсти сорте (Гесха, Пацамара, итд.) или према земљи порекла (Етиопија, Кенија, Јава).

Када је реч о ценама, 450 грама кафе иза које стоји предсједник Ел Салвадора, на страници је могуће наручити за 50 долара.

Паковања с цијелим зрном кафе које долази у конзерви, могуће је купити по цијени од 135 долара, преноси б92.

Оно што је занимљиво јесте и то да је Букеле саопштио како ће компанија сваки дан у Ел Салвадору, на различитим мјестима, донирати 90 килограма кафе, шећере и 8.000 шољица.

"Подухват с кафом нема никакве везе с политиком. То је мој страствени пројекат који сам започео још прошле године", рекао је Букеле.

Такође, Букеле је рекао како је пословни модел који стоји иза бренда кафе осмишљен тако да амерички потрошачи у суштини субвенционишу програм даривања кафе који подржава власнике предузећа у Ел Салвадору.

Према речима предсједника Ел Салвадора, тим потезом, кафа која се пије у Ел Салвадору - у суштини је бесплатна.

"Туристи који долазе у Ел Салвадор нашу кафу могу пробати потпуно бесплатно", рекао је Букеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана