Познати фудбалер живи на селу и вози 40 година стар ауто

Г.С.
Foto: Инстаграм

Својевремено најбољи фудбалер на планети, италијански офанзивац Роберто Бађо, шокирао је љубитеље фудбала.

Некадашњи италијански фудбалер Роберто Бађо (57) већ годинама живи далеко од јавности.

Својевремено најбољи фудбалер планете вози аутомобил стар 40 година, живи на селу и трпи јаке болове - каријера на највишем нивоу направила је много штете његовом тијелу. Утицала је на то да данас не може да потрчи чак ни на пријатељским хуманитарним утакмицама или на термину са пријатељима, али и на његов физички изглед, преноси Мондо.

Зато су се многи забринули када су се прије мјесец дана појавиле његове фотографије у јавности. На свом Инстаграм профилу Роберто Бађо позирао је са својим нацртаним ликом и многи су се запитали шта се десило некадашњем репрезентативцу Италије и трагичару са Свјетског првенства у САД, гдје је Бразил боље изводио пенале од европске селекције. Један од најпознатијих пенала у историји је и Бађов шут високо преко пречке...

Било је оних који су мислили да је и тај промашени пенал утицао на здравље славног фудбалера. На лицу му је био примјетан вишак килограма, а исто је било и на портрету. То је фудбалским фанатицима било довољно да се запитају како је у последње двије деценије Бађо оволико промијенио физички изглед, да ли је све у реду са његовим здрављем и како би могао да помогне себи. Погледајте фотографије о којима се прича:

 

Заправо, Роберто Бађо је окачио на друштвену мрежу фотошопирану слику како би себе поистовјетио са актерима чувене серије Нарцос. Дуга таласаста коса, бркови и неколико килограма више учинили су да Роберто Бађо изгледа као припадник једног од највећих нарко кланова свих времена. Желио је да личи на Пабла Ескобара, односно барем на ону његову верзију коју смо гледали на малим екранима.

Пабло Ескобар је својевремено желио да буде фудбалер, али га је пут одвео до улоге једног од највећих криминалаца у историји, “задуженог” за производњу и дистрибуцију наркотика, пљачке, убиства, киднаповања, окршаје криминалних банди...

Животи су им се на неки чудан начин преплитали, јер су истих година у пуној снази. У годинама када је Ескобаров нарко картел био најмоћнији, Бађо је био један од најпопуларнијих спортиста свијета, као репрезентативац Италије, фудбалер Јувентуса, Милана, Интера, Фиорентине и других италијанских клубова. Нажалост, сви ти одиграни мечеви оставили су траг.

“Једна ствар која ме стварно боли је кад га видим уништеног у 57. години”, рекла је Робертова ћерка и додала: “Није играо откад је у пензији. Чак и када се игра с нама у дворишту, одустане након другог дриблинга, јер има јаке болове и боји се да се опет не повриједи. Не знам шта бих дала да га видим на терену још 90 минута. Недостаје ми узбуђење када га видим како трчи према голу, дрибла, успорава и онда... гол! То весеље, вриштали смо као луди.”

Освајач Златне лопте за 1993. годину данас живи на селу и вози Фиат аутомобил стар пуних 40 година.

“Сјечем дрва, возим трактор и увече сам јако уморан, чак се и онесвестим од умора”, испричао је у једној од изјава Роберто

Бађо, о којем је прије неколико година снимљен кратак документарац. У играчким данима био је класична “десетка”, мајстор са лоптом у ногама подједнако опасан када шутира ка голу или шаље лопту саиграчима који треба да заврше акције.

Са Јувентусом је освојио Серију А, Куп Италије и Куп УЕФА, са Миланом био шампион, а са репрезентацијом Италије други и трећи на Мундијалима.

Још током играчких дана прешао је из хришћанства у будизам, због чега је носио надимак “Мали Буда”.



 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана