Повећана популација тигрова у свијету

Танјуг
Foto: Илустрација

ХАРБИН- Глобална популација дивљих тигрова порасла је са око 3.200 у 2010. на 5.500 у 2024. години, при чему су земље попут Кине, Русије, Индије и Непала удвостручиле број тигрова, показују најновији подаци Свјетског фонда за дивље животиње (WWF).

Подаци су објављени током Другог међународног форума о очувању тигрова и леопарда који се одржава у кинеском граду Харбин, на североистоку Кине, јавила је Синхуа.

У протеклој деценији преокренут је тренд убрзаног пада броја тигрова.

У Кини су њихова станишта ефикасно уређена и побољшана што је довело до постепеног увећања популације тигрова, рекао је данас на форуму кинески представник у WWF, Џоу Феи.

Кина је протеклих година придала велики значај заштити дивљих тигрова кроз различите аспекте, као што су оснивање националних паркова, забране лова, као и потпуна забрана коришћења тигрових костију за производњу лијекова.

Посебно је значајно оснивање Националног парка за тигрове и леопарде на сјевероистоку Кине, који се пружа на 1,4 милиона хектара кроз двије провинције.

Око 70 сибирских тигрова, која је једна од најугроженијих врста на свијету, сада живи у парку, а у 2023. на свијет је дошло 20 њихових младунаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана