Потресна прича спасиоца из Турске: ''Никада те нећемо заборавити'' (ФОТО)

ГС
Foto: Фејсбук

Спасилачки тим покрајине Пешта из Мађарске објавио је данас емотиван пост у знак сјећаја на петнаестогодишњег Алија, који је погинуо током вишечасовних спасилачких радова.

''Постоји нешто о чему нисмо причали јер је то утицало и на нас. Драги Али, нећемо те заборавити никада'', објавили су, преносе турски медији.

Дијељећи приче и слике спасавања из Хатаја, гдје су углавном радили од првог дана земљотреса, тим је подијелио потресну објаву у знак сјећања на Алија кога су покушали да спасу, али је преминуо од критичних рана.

''Када је дошло до земљотреса, 15-годишњи Али и његова породица, који су били у својој кући на трећем спрату петоспратнице. Остали су испод рушевина у степеништу након што се зграда срушила приликом изласка из стана. Драги Али, нећемо те заборавити никада'', објавили су су наводећи да су затекли Алија и његову породицу у веома лошем стању, који су били под рушевинама 32 сата.

Тим је дошао до Алија и двоје чланова његове породице кроз уски отвор након дужег проучавања. Мађарски тим је саопштио да је наставио са радом, али су два члана породице, која су задобила тешке повреде, за то вријеме изгубила животе.

Утврдивши да су Алијеве ноге смрскане под рушевинама, тим се борио сатима.

Они су након трагичног догађаја изјавили да су вјеровали да на вријеме могу да га извуку из тешке ситуације али да је након 38 сати заједничке борбе, Али заспао заувијек.

''Држали смо га за руку, хранили га, вјеровали  смо да можемо на вријеме да га извучемо из тешке ситуације. Ампутација Алијеве ноге током спасавања се показала као посљедња шанса, па смо консултовали љекаре холандског тима, али они нису мислили да то може да се уради због тјескобе мјеста. Послије 38 сати заједничке борбе, Али је заспао заувијек... Нисмо успјели да га спасемо'', изјавили су.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана