Портпарол за побољшање имиџа предлагао "тапшаче" и лажна писма читалаца

Танјуг
Портпарол за побољшање имиџа предлагао "тапшаче" и лажна писма читалаца

БЕЧ - Хакерски напад на мејл предсједника аустријске покрајине Корушка, Петера Кајзера, открио је чудне савјете његовог портпарола Андреаса Шефермајера за поспјешивање имиџа.

Тако је, према писању дневника "Клајне цајтунг", Шефермајер предложио ангажовање "тапшача", односно наводне фанове који би тапшали и тако навели и праву публику на скуповима да тапшу Кајзеру.

Шефермајер, међутим, није имао такве идеје само за манифестације, већ је савјетовао и како уопште побољшати имиџ Кајзера.

Предложио је да се писма читалаца у медијима пуне са "фејк налога ".

За објаве у друштвеним мрежама портпарол је, према откривеним мејловима, предвидио стратегију да функционер Социјалдемократске партије Аустрије (СПО), чији је Кајзер члан, и посланици путем „Твитера“, „Фејсбука“ и других мрежа, што више објављују у циљу спречавања напада на Кајзера и уопште странку.

Шефермајер се пожалио да тренутно готово да нема објава чланова и функционера СПО.

На упит "Клајне цајтунга", Шефермајер је рекао да се ради о мејлу старом шест година и наглашава да се не ради о манипулацији, већ да је све легално.

Рекао је да су "тапшачи " од 1820-тих година у многим сферама традиција, и да му је било важно да код политичких говора буде створена додатна атмосфера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана