››Помрачење Сунца је Божје упозорење људима‹‹

Independent
››Помрачење Сунца је Божје упозорење људима‹‹

Многи корисници интернета забринути су да је помрачење Сунца знак краја свијета или порука од Бога којом нас прекорава за наше гријехе.

Иако за такве тврдње нема доказа, подстичу их преклапања три ријетка и значајна догађаја на небу 20. марта.

Наиме, сутра се догађају помрачење Сунца, супермjесец и прољећна равнодневица, а ти догађаји у прошлости су слављени и обиљежавани широм свијета у различитим културама.

WorldNetDaily, амерички сајт који се повезује са Десницом, извjештава како стручњаци за тумачење Библије вjерују да је помрачење Сунца знак упозорења од Бога за нас на Земљи.

Један од оснивача хришћанског сајта Root Source Боб О’Дел рекао је за WND да је порука знак осуде.

Помрачење ће бити у потпуности видљиво на Сjеверном полу, што значи да "осуда није усмjерена ни на ког појединачно".

"Сjеверни пол не може се назвати територијом ни једне државе или народа", рекао је О’Дел. "Ово је Божја порука цjелом свијету".

Међутим, пошто ће помрачење најбоље видјети становници сјевера Европе, највише треба да се забрину управо људи који је насељавају.

"У јеврејској традицији потпуно помрачење Сунца је упозорење и знак осуде", рекао је он. "Када погледамо одакле ће се помрачење најбоље видјети, увиђамо да је ријеч о европским земљама попут Енглеске и Шведске у којима расте антиисламски и антијеврејски покрет. Европљани би нарочито требало да се забрину".

Повезаност између помрачења најављеног за наредни петак и краја свијета дјелимично потиче од "пророчанства о крвавом Мјесецу".

То пророчанство из Књиге пророка Јоила указује да је тетрада – четири узастопна помрачења мјесеца са шест пуних мјесеца између – знак краја свијета.

Они који вјерују у пророчанство кажу да ће се "сунце претворити у таму, а мјесец у крв, прије великог и страшног доласка Божјег".

Џон Хејџи, један од главних проповједника овог пророчанства сматра да је предстојеће помрачење Сунца управо знак краја наших дана.

За остатак свијета, помрачење Сунца и други догађаји које ћемо видјети на небу наредних дана, су прави спектакл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана