Политичари у Аустрији све угроженији

Танјуг
Foto: arhiva

БЕЧ - Аустријски политичари добијају све више пријетњи, па је драстично повећано њихово обезбјеђење. Пандемија корона вируса донијела је и пандемију мржње, констатују у полицији, преносе медији у Аустрији.

"Од 2015. учетворостручили смо обезбјеђење личности", објашњава генерал мајор Ервин Штрамец, шеф специјалне јединице полиције Кобра. О

н је указао да од мигрантске кризе, а посебно током пандемије политичари добијају све више пријетњи оних који су спремни на насиље. Уколико Дирекција за заштиту државе и обавештајне службе процјене да је неки политичар угрожен Кобра добија налог да га штити.

Само два политичара, предсједник државе и канцелар, имају обезбјеђење и када нису изложени претњама. Тренутно у Аустрији 12 особа има стално обезбјеђење, а међу њима више политичара и амбасадора. Међу 450 припадника Кобри постоје само три жене, које обезбјеђују жене. Као наоружање користе пиштоље марке Глок и пушку са краћом цијеви АУГ Штајер.

Према Штрамецу припадници Кобри су добри стријелци и на међународним такмичењима полиције увијек међу најбољима. Навео је да им радни дан траје до 16 сати, и да се прековремени рад одражава и на плату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана