Покушао да убије брата зато је геј

Танјуг
Тел Авив
Foto: Викимедија | Тел Авив

ТЕЛ АВИВ - Окружни суд у Тел Авиву осудио је 27. годишњег младића на 14 година затвора и казну од 26.350 евра, након што је признао да је покушао да убије малољетног брата због његове сексуалне оријентације.

Други брат (30), који је такође признао да је учествовао у завјери, осуђен је на шест година затвора и новчану казну, пренио је данас “Џерузалем пост”.

Према пресуди, њих двојица су покушали да убију малољетног шеснаестогодишњег брата у омладинском центру, гдје се сакрио.

Пријатељ браће, који је исто признао завјеру и осуђен је за помагање и саботажу са намјером на пет и по година затвора.

Према оптужници коју је саставио тужилац Диа Бен Аса из Тел Авива, један од браће открио је да млађи брат и други мушкарац имају сексуални однос.

Двије године касније, млађи брат је покушао да поднесе пријаву полицији и побјегао је из дома, али га је старији брат пронашао.

Нешто касније, према оптужници, браћа су дошла до хостела гдје се крио млађи брат, а један од њих га је напао и избо ножем неколико пута.

У пресуди се наводи да је осумњичени починио зао, окрутан и гнусан криминални акт, који подрива моралне вредности друштва, као и да је хтио да убије млађег брата ножем, убадајући га изнова без милости, у различите дијелове тела и игноришући молбе жртве да стане”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана