Погледајте како су морски лавови тјерали купаче с плаже у Калифорнији

ГС
Foto: Илустрација

Снимак настао на плажи у калифорнијском заљеву Ла Хоја у Сан Диегу, која приказује морске лавове како тјерају људе с плаже, постала је вирална.

Видео првобитно објављен на ТикТоку је, јавља NBC, прво изазвао пуно смијеха и смијешних коментара, али је изазвао и забринутост јер приказује колико се људи приближавају тим великим животињама и узнемиравају их.

NBC је разговарао с Шарлин Јејном, дјевојком која је снимила видео.

"Почела сам снимати јер је било смијешно гледати како ти големи морски лавови тјерају туристе", рекла је Јејна, која каже да је посјетила Ла Хоју прошлог петка кад је примијетила да се купачи превише приближавају морским лавовима.

"Морски лавови су спавали на плажи. Гледала сам их, а онда им се једна жена приближила на мање од метар и покушавала снимити фотографију изблиза. Морски лав се тад пробудио и почео тјерати људе", рекла је.

На снимци се види како се два морска лава узнемирено крећу по плажи док људи бјеже од њих, а тада се повлаче назад у море и одлазе далеко од људи.

Јејна напомиње да је била забринута за сигурност купача. Каже да се свугдје постављени знакови који упозоравају госте да дају простора туљанима и морским лавовима јер се ради о животињама које тамо обитавају.

"То је њихово природно станиште. Људи им се заиста не би требали превише приближавати", рекла је Kларк.

Јејна се нада да ће људи који су видјели видео научили нешто.

"Драго ми је да је постао виралан јер подиже свијест о томе колико те животиње могу бити опасне. Ради се о дивљим животињама, које су уједно и заштићене. Напросто им се мора дати простора", рекла је дјевојка која је снимила видео, пише Индекс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана