Почело најдуже крстарење ријеком на свијету

AA
Foto: AA

ЊУ ДЕЛХИ - Индијски премијер Нарендра Моди у петак је означио почетак "Најдужег крстарења ријеком на свијету" крузером МВ Ганга Вилас на путу од око 3.200 километара за 51 дан, јавља Анадолија.

Називајући услугу крстарења ријеком Ганг кључним тренутком, индијакса Влада је саопштила да је то најава новог доба туризма у Индији.

Моди је, током виртуелне церемоније напоменуо да ће најдуже ријечно крстарење довести туризам у сјеверној Индији у први план на свјетској туристичкој мапи.

Брод МВ Ганга Вилас започео је своје путовање из Варанасија у сјеверној држави Утар Прадеш и прећи ће око 3.200 километара за 51 дан да би стигао до Дибругарха у Асаму на сјевероистоку Индије преко Бангладеша, пловећи преко 27 ријечних система у Индији и Бангладешу.

"МВ Ганга Вилас има три палубе, и 18 апартмана на броду са капацитетом од 36 туриста, са свим луксузним садржајима. На првом путовању су 32 туриста из Швајцарске који су се пријавили за цијелу дужину путовања", наводи се у саопштењу владе у петак.

Током 51-дневног крстарења планиране су посјете 50 туристичких мјеста укључујући мјеста свјетске баштине, националне паркове и веће градове попут Патне у Бихару, Сахибгања у Јхаркханду, Колката у Западном Бенгалу, Даке у Бангладешу и Гувахатија у Асаму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана