Пливање у пећини, храњење голубова: 10 ствари које никад не би требало да радите у Италији

ГС
Пливање у пећини, храњење голубова: 10 ствари које никад не би требало да радите у Италији

Како би се што боље носиле са великим бројем туриста који посећују земљу, те притом сачували своје градове и мjеста, италијанске власти послиједњих година су донијеле низ правила.

Пливање у Плавој пећини на Каприју. Можете да је посјетите бродом, али пливање у самој пећини је строго забрањено. Ако не вјерујете, Хајди Клум, која је 2019. платила високу новчану казну, јер је одлучила пливати у овој пећини.

У сваком случају, и овдје вриједи она да се у "Риму понашате као Римљанин", па немојте себи да покварите одмор и избјегните неку од следећих 10 ствари:

1. Фотографисање унутар Сикстинске капеле (Ватиканске музеје можете сликати, али у капели је то строго забрањено).

2. Седење на Шпанским степеницама у Риму.

3. Конзумирање хране на улицама у строгом центру Фиренце: Via de' Neri, Piazzale Degli Uffizi, Piazza del Grano i Via Della Ninna od 12 do 15 h i od 18 – 22 h. Конкретно, ово значи да не смијете ићи уоколо са на примјер сендвичем и јести га по улици.

4. Храњење голубова на тргу Св. Марка у Венецији.

5. Купање у римској фонтани Треви.

6. Снимање дроном без дозволе у урбаном подручју, посебно старим градским језграма.

7. Стављање "љубавних" катанаца на мостове у Риму и Венецији.

8. Пливање, роњење или купање у венецијанским каналима.

9. Пливање у Плавој пећини на Каприју. Можете је посјетити бродом, али пливање у самој пећини строго је забрањено. Ако не верујете, Хајди Клум, која је 2019. платила високу новчану казну, јер је одлучила да плива у пећини.

10. Узимање пјеска са плажа на Сардинији (генерално се односи на све плаже, али поготово на сардинијске). Овакво понашање може вас чак одвести и у – затвор, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана