Пилот „Ер Србије“ спустио авион "из прве" упркос борби са олујом на лондонском „Хитроу“

ГС
Пилот „Ер Србије“ спустио авион "из прве" упркос борби са олујом на лондонском „Хитроу“

ЛОНДОН - Слијеетање је један од највећих изазова током сваког лета, а ако се томе дода јака олуја, задатак за пилоте постаје још компликованији.

Специјализовани „Јутјуб“ канал пратио је како слијећу авиони на лондонски аеродром „Хитроу“ током олује „Јунис“ која је захватила британско острво. Међу авионима који су се борили са јаким вјетром био је и авион „Ер Србије“, а пилот је успео да слети на писту у првом покушају, преноси РТС.

У олуји „Јунис“ је погинуло најмање девет особа у Британији, Ирској, Холандији и Белгији, а британски метеоролошки завод је саопштио да невријеме доноси вјетар екстремне брзине, који представља опасност по живот.

Олујни вјетар је проблеме задао и великом броју пилота који су у петак слијетали на највећи лондонски аеродром „Хитроу“.

Слијетање авиона емитовано је у осмосатном директном преносу на специјализованом „Јутјуб“ каналу „Биг Џет ТВ“, уз коментаре и навијање да се летјелице успешно приземље.

Међу авионима који су се борили са јаким вјетром био је и авион „Ер Србије“, а пилот је  успио да слети у првом покушају, што су похвалили сви који су пратили ситуацију на „Хитроу“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана