Пијани Словенац се изгубио на путу до дискотеке: Тражило га 60 људи, а онда им се он придружио

Г.С.
Пијани Словенац се изгубио на путу до дискотеке: Тражило га 60 људи, а онда им се он придружио

Аустријски спасиоци су у понедјељак, у 3 сата иза поноћи, добили позив од двојице љубљанских туриста који су пријавили да су њихови пријатељи нестали на подручју скијалишта Бад Клаинкирхеим.

Они су требали заједно у дискотеку, али се у путу изгубио један колега. Нису га могли пронаћи, па су у помоћ позвали и Хитну помоћ. Убрзо је покренута велика потрага за Словенцем. Укупно 60 припадника полиције, ватрогасаца и горских спасилаца у пратњи паса спасилаца је тражило Словенца, пише "Кleine Zeitung".

Послије седам сати потраге и прочешљавања терена, нестали Словенац је сам дошао до јединица које су трагале за њим. Био је, иначе, јако пијан. Он је спасиоцима објаснио да се изгубио на путу до дискотеке, а потом потражио склониште у оближњем локалу. Приведен је због пијанства, али је ујутру пуштен.

Оперативни руководилац аустријске бригаде паса за спасавање рекао је да је необична прича имала и необично срећан крај. Истовремено је похвалио сарадњу аустријских тимова на терену, преноси "Kleine Zeitung ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана