Пет тајних мјеста која не смију да буду ни на Гугловим мапама VIDEO

express.hr
Пет тајних мјеста која не смију да буду ни на Гугловим мапама VIDEO

Од мистериозне сибирске тундре до локација на којима се тестира биолошко оружје, ове локације неки не желе да видимо ни на Гугловим мапама.

Нису сва мјеста отворена за јавност из очигледних разлога - владе и тајна друштва држе у тајности много тога, барем тако вјерују теоретичари завјера.

Она се на Гугловим мапама појављују замућена, а понекад и избрисана - једноставно цензурисана.

1. Сњежно седло у Непалу

Назива се још и Канктега, а један је од већих врхова Хималаја у држави Непал с пуних 6782 метра надморске висине. Оно што је необично је да се на Гугловој мапи зацрњује без икаквог очигледног или логичног разлога. Ако желите да изградите тајну војну базу, тада је можда замрзнути сњежни врх одлично скровиште, барем тако мисле теоретичари завјера. На Сњежно седло људска је нога наводно први пут ступила 1964, но постоје бројне гласине како су на њен врх дошли и нацисти током Другог свјетског рата, који су тамо открили НЛО базу и подручје за разна тестирања. Теорија је да се ово мјесто зацрњује на мапи како би се сакрио тајни улаз у планину и спријечилиу људи да истражују локацију познату по бројним виђењима необичних летјелица које личе ванземаљским.

2. Сломљена стријела на Гренланду

На врхунцу напетости Хладног рата, америчка авијација је водила строго повјерљиву акцију названу Хром Дом у којој је авион Б52 летио с запањујућим арсеналом нуклераног оружја. Операција је отказана кад је бомбардер пао 1968. док је узлетао са аеродрома Тул на Гренланду, а велики број људи је увјерен како је подручје "сломљене стријеле" замагљено у односу на своју околину због тога. Експлозија је наводно раздвојила лед на мору, због чега је цијело подручје контаминирано радиоактивним плутонијумом. Велики дио нуклеарног оружја из авиона није пронађен, а екипе послате да очисте територију наводно су страдале од посљедица зрачења.

3. "Копирано и налијепљено" мјесто у Русији

У дивиљни сибирске тундре постоји подручје код округа Чукотка које је врло јасно изрезано, односно "копирано и налијепљено" од другог подручја на Гугловој мапи, а нико није сигуран зашто. Превара постаје очигледна кад се зумира приказ, па се планине одједном претварају у равну зону. Руси се ни толико не труде, они само зацрне подручје на својим картама. Оно што повећава мистерију јесте гласина како оближњим заливом Креста оперише ЦИА. Теоретичари завјере тврде како се тамо налази руски систем за управљање временом ХААРП или је пак ријеч о неком полигону за тестирања. Други пак мисле како је та локација мјесто масивних тона злата гдје су рудари копајући у унутрашњост открили разне мрачне тајне.

4. Пацифичко острво које је нестало

Острво које је наводно открио капетан Кук, Сенди, дуго се приказивало као дио Коралног мора код аустралијске обале. Иако се на картама означавало од 1800. године, људи су схватили да се на бројним картама данас не приказује, а Гугл је на мапама прво зацрнио локацију, а потом је замаглио. Да ли се нешто догодило острву док су га скривали? Фантомско острво службено је "неоткривено" 2012. када истраживачки брод није могао да пронађе ништа на координатама гдје је требало да се налази. Никоме није јасно како се на картама прије приказивало или шта је то капетан Кук стварно пронашао...

5. Ранч Џанкшен

У средишту пустиње Мохаве у Калифорнији налази се ранч Џанкшен, мјесто гдје се наводно одвијају војна тестирања и разни мистериозни пројекти. Кроз велику базу постоји цио низ необичних калибрацијских мета изложених у геометријским узорцима, док се на крају авионске писте налази необичан састав мобилне опреме за тестирање и војна возила. Но, најзанимљивије је како су дијелови писте очигледно изрезани с Гуглових мапа и не приказују се ни на другим картама.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана