Пентагон није пронашао доказе о ванземаљцима, али потрага траје

Танјуг
Foto: Танјуг/AП

ВАШИНГТОН- Пентагон за сада није пронашао доказе о томе да су ванземаљци посjетили Земљу или да су принудно слетjели на нашу планету, рекли су данас високи војни званичници САД.

Директор новог одjељења Пентагона за испитивање аномалија свих врста (ААРО) Шон Киркпатрик на првој конференцији за новинаре од оснивања у јулу ипак није искључио могућност постојања ванземаљског живота и навео да жели да овој теми приступи са чисто научног гледишта, преноси Ројтерс.
"Наша анализа ће бити веома промишљена и строга, испитаћемо све. Као физичар, придржаваћу се чисто научних метода и података", изјавио је Киркпатрик.    
Додао је да ће се ААРО фокусирати на необјашњиве појаве око војних постројења и у ваздушним зонама која контролише војска и "другим посебно интересантним мjестима" да би открили евентуалне пријетње за националну безбједност. 
У извјештају америчке владе од прошле године документовано је више од 140 случајева онога што америчка војска званично назива "неидентификованим ваздушним феноменима", који се посматрају од 2004. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана