Пакистанац са лиценцом за убијање пацова

Агенције
Пакистанац са лиценцом за убијање пацова

Исламабад - Једна владина агенција у Пешавару ангажовала је извјесног Насера Ахмада, познатог као таманитеља пацова, с циљем да овај сјевернопакистански град очисти од најезде глодара.

Ахмад, који је званично именован за Убицу пацова, добијаће мјесечну плату од 15.000 рупија (147 долара), као и бонус од 2.000 рупија по обављеном задатку.

Ахмад, који је, по сопственим тврдњама, у протеклих 19 мјесеци убио чак 100.000 глодара, изјавио је да је у "екстерминаторску мисију" кренуо када је видио рану од уједа пацова на жени свог пријатеља.

"Добијамо притужбе због све већег броја глодара у граду који изазивају штету у кућама и продавницама и загађују храну", рекао је за АФП један од званичника Пешавара. "Позвао сам Ахмада и дао му посао, чиме је по први пут у историји града отворено радно мјесто 'убице пацова'."

Ахмад, који је досад свој посао обављао само уз помоћ мотике, колица и пар гумених рукавица, добио је пет помоћника, а планира да обучи још радника како би Пешавар ослободио пацовске пошасти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана