Ово је пет најружнијих пасмина паса на свијету

Kliks
Foto: Printscreen

Иако је сваки пас посебан на свој начин, постоје пасмине паса које су мање лијепе од других.

Неке пасмине имају спљоштене њушке, неке на појединим дијеловима тијела немају длаку, а неке имају нетипичан облик главе или тијела.

Иако су неки пси ружнији од других, недостатци у њиховом изгледу не значе да су мање вриједни или да их требамо мање вољети. Сваки пас заслужује оно најбоље од свог власника.
Према порталу ПетХелпфул ово је пет најружнијих пасмина паса на свијету.

5. Енглески булл теријер
Ова пасмина својим изгледом и карактером плијени погледе широмсвијета. Препознатљив по јајастој глави и мишићавом тијелу, булл теријер дјелује застрашујуће и опасно. Супротно од свог изгледа, ови пси су јако њежни и прави су избор за породицу. Захтјева одлучног и искусног власника који ће му пружити правилан одгој у најранијој доби. Иако тврдоглав, булл теријер ће вам, уз правилан одгој, постати најбољи и најоданији пријатељ.

4. Пули
Пули или мађарски овчар живахан је и интелигентан, али помало захтјеван пас препознатљивога и необичнога крзна. Ради се о релативно ријеткој пасмини. Препознатљива длака се почиње формирати око деветог мјесеца старости, и то тако да се доња длака почне увијати око нове вањске длаке па настају резанци слични дреадлоцксима.

Управо је његова длака разлог због којег се нашао на овом попису. Критичари ове пасмине често кажу да више личи на отирач или џемпер, него на пса.

3. Напуљски мастиф
Огроман пас, величанствени напуљски мастиф, снажан је и мишиц́ав. Нешто дужи него што је висок, одрасли мужјак има 65-75 цм и тежи 50-70 кг, а женке су нешто мање. Кратка густа длака долази у неколико боја и нијанси (црна, плава, сива, смеђа), укључујуц́и тиграсту, а кожа је прилично опуштена по тијелу и глави - због чега се и нашао на листи најружнијих паса.

2. Мексички бездлаки пас
Овај пас има глатко тијело, бадемасте очи, велике усправне уши те дугачак врат и реп. Xолоитзцуинте пас, односно мексички бездлаки пас има чврсто, мишићаво тијело. Крзно је (ако га има) кратко и лако за одржавање. Крзно xолоитзцуинте пса, које долази у различитим бојама (црна, сиво-црна, црвена, боја јетре или брончана), је потребно тек понекад четкати. Бездлака варијација ове пасмине често има мало длаке на глави, шапама и задњој трећини репа.

1. Кинески кукмасти пас
Кинески кукмасти пас релативно је ријетка пасмина и можда зато људи не знају да је то умиљато биће које обожава људе и игру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана