Ово је најтрагичнија краљевска породица: Сматра се да их због старог проклетства прате несреће

GS
Foto: Instagram

Након што су фотографије ње у сузама на властитом венчању обишле свет, а нарочито након што се на бројним фотографијама појављује све снужденија, принцеза Шарлен од Монака брзо је стекла титулу 'најтужније принцезе'.

Пуно се и последњих две године причало и писало о њеном браку с принцем Албертом и о томе како наводно Шарлен силно жели да побјегне од супруга, а поново се почело спомињати и наводно проклетство породице Грималди.

Неки тврде да проклетство датира још из 1297. кад је први Грималди, Франческо Злобни, преварио бранитеље кнежевине прерушивши се у редовника само да би их убио. Други пак тврде да их је проклела вјештица коју је неко од Грималдијевих отео или силовао.

‘Грималди никад неће имати среће у браку’, наводно је гласила њена клетва.

Вјеровали у проклетства или не, чињеница је да се брак Албертовог оца, принца Раиниера и холивудске легенде Грејс Кели завршио њеном трагичном смрћу, а нису једини који нису имали среће.


Љубавни живот принцезе Каролине био је препун туге. Најстарије дете Грејс Кели и принца Раиниера, принцеза Царолин, удавала се три пута, а један од њених бракова завршио је смрћу супруга.

Док је студирала на Сорбони упознала је француског плејбоја Филипеаи Хунота. Иако њени родитељи 17 година старијег младожењу за своју 21-годишњу кћи нису одобравали, удала се за њега. Брак им је потрајао само две године.

1983., годину дана након мајчине смрти, Каролин је нову љубав пронашла у Стефану Касикархију, сину италијанског бизнисмена. Како њен први брак још није био поништен, венчали су се на цивилној церемонији, а заједно су добили троје дјеце-Андреу, Пјера и Шарлоту.

Њихову је срећу прекинула трагедија кад је Стефано преминуо са само 30 година у несрећи на броду 1990. године. Наводно је то била задња трка у којој је планирао да учествује.

Каролин је била у Паризу кад је чула вести, а њихова дјеца су имала само шест, четири и три године.

Трећи пут Каролин се удала 1999. за принца Ернста-Аугуста од Хановера, даљњег рођака краљице Елизабете, а шест мјесеци касније родила је њихову кћи принцезу Александру.

Но, ни ту није било среће. Само неколико дана након смрти њеног оца принца Раиниера 2005. сазнало се да је њен супруг у болници и да је у коми.

Доктори су открили да је у животној опасности због проблема с гуштерачом. Успешно се опоравио, но развели су се 2009. Каролин која сад има 66 година није се поново удавала, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана