Ово је најпорочнији град на свијету гдје је све дозвољено

Агенције
Ово је најпорочнији град на свијету гдје је све дозвољено

У густој џунгли између Кине и Мјанмара налази се погранични градић у којем коцкари, сексулани егзибиционисти и корисници опојних средстава могу у потпуности да уживају у својим пороцима.

 

Монг Ла, до ког се обично илегално долази моторима преко планина познат је по дивљем разврату. Град се разликује од оближњих традиционалних села због великог броја казина, хотела и бордела који јавно рекламирају своје услуге.

У једном тренутку дилери дроге су преплавили овај град заједно са туристима хедонистима након изградње 1989. године. Штавише, лидер града је Саи Леун који се до 2000. године налазио на амерчикој листи најтраженијих дилера хероином.

Иако су власти тврдиле да је производња дроге у овом граду искоријењена у њему се и даље лако долази до наркотика, посебно кристалног мета, али и оружја и украдених аутомобила. Хотелске собе су пуне реклама за “новопридошле дјевице”, “мајка-ћерка комбинације” и “безобразне малољетнице са великим грудима”, док телевизије приказују јапанску порнографију.

Овај град је наводно зарадио 9,6 милиона долара од туризма у 2002. години, а посјетиоци су углавном Кинези који не одлазе док не прокоцкају неколико десетина хиљада у некој од коцкарница.

Град је некада био познат и по трговини дјелова тијела угрожених дивљих животиња, па су се тако продавали и медвјеђа жуч, тигрове шапе и слоновача, али је недавно гостујући новинар „Дејли биста” рекао да се сада углавном продају лажни експонати.

Монг Ла је брзо постао од града трговине мека за порочне, а поједини туристи се одлуче да започну свој живот у овом граду. Неки Кинези су на овом мјесту прокоцкали и државни новац, а други су баш ту побјегли од својих дугова или криминала.

Прије 20 година Ујединињене нације су у Монг Ла спровеле пијаћу воду, а Кинези су обезбједили струју и телекомуникационе системе неколико година касније. Ипак, Кина је брзо одустала од покушаја да унапреди овај град у којем влада безакоње, па су чак послали војнике да затворе коцкарнице.

Градски вођа Леун је једноставно помјерио коцкарнице 16 километара јужније и оставио напуштене казине и коцкарнице по брдима изнад града, те наставио с радом.

Рат локалног вође и кинеских власти се наставио, а Кинези су чак у једном тренутку искључили мобилне мреже у намјери да спрече онлајн коцкаре из Шангаја и Пекинга да доприносе расту ових коцкарница. Власник казина је поново добио битку тако што је купио сателитске антене и ријешио проблем.

Менталитету овог пограничног града очигледно ни власти не могу ништа, а у посљедње вијреме се ни не труде пуно да га поромјене што га чини правим мјестом за оне жељне невоља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана