Ово је најкопликованија раскрсница на свијету (VIDEO)

GS
Foto: YT

Кинески сплет надвожњака са чак 20 рампи у пет нивоа осмишљен је како би се возачима олакшало проналажење пута ако промаше излаз.

Ако икада пропустите скретање на раскрсници аутопута или излаз са аутопута који има више излазних трака, узмите у обзир да би могло бити горе.

Раскрсница Huangjuewan у Кини – раскрсница на пет нивоа са 20 рампи – изгледа као немогућ и сложен лабиринт.

Сматра се најкомпликованијим путним чвориштем на свијету, иако архитекта Лиу Бангјун , који га је дизајнирао, каже да су све рампе и скретања неопходне за лакшу и бржу навигацију ако возачи пропусте излаз, пише Oddity Central.

Наиме, дизајнери су узели у обзир људске грешке и додали додатне рампе које помажу возачима да брже пронађу пут у правом смјеру. Према Лиуовим ријечима, ако возачи изаберу погрешну траку, могу изаћи у року од 10 минута, а саобраћајни знакови су врло видљиви, па иако рампе с надвожњака Хуангјуеван воде у осам различитих смјерова, возачи не би требали бити превише забринути.

Сматра се архитектонским чудом, сплет надвожњака изграђен је 2017. како би повезао Chongqing, град од 8 милиона људи, оближњи аеродром и аутопутеве који пролазе. Изградња рампи укупне дужине 16,4 километра трајала је чак 8 година, а само планирање пет година.

Међутим, Хуангзхуеван није једина таква раскрсница у Кини. Недалеко је још једна, Chianchun, са 18 рампи, од којих је највиша 37 метара изнад земље.

POGLEDAJTE VIDEO

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана