Ово је Францускиња која је "глумила" Христа на отварању ОИ

Агенције
Ово је Францускиња која је "глумила" Христа на отварању ОИ

И даље се не стишавају реакције на перформанс са Олимпијских игара током којег је виђена пародија ''Тајне вечере'' Леонарда да Винчија.

Организатори Олимпијских игара у Паризу су се извинили католицима и осталим хришћанима које је наљутио призор на свечаности отварања.

Перформанс у којем су учествовале чланице групе Drag Race France, трансродни модел и голи пјевач чији је перформанс личио на библијску сцену Исуса Христа и његових апостола који дијеле посљедњу вечеру прије распећа.

Христа је "глумила" Барбара Буч, четрдесеттрогодишња Францускиња, позната по ЛГБТ активизму и промовисању гојазности. Носила је круну у стилу ореола израђену од коже, дрвета и Сваровских кристала.

"Поздрав, моје име је Барбара Бач. Љубавни сам активиста, ДЈ и продуцент са сједиштем у Паризу. Циљ ми је да ујединим и окупим људе, подијелим љубав кроз музику како бисмо сви заједно плесали и како би наша срца складно куцала“, написала је Бач на Инстаграму, а преноси Дејли Мејл.

Барбара Бач активно учествује у борби за права хомосексуалних особа, али и за прихватање, односно промовисање гојазности. Снимила је и краткометражни филм Extra Large (Јако велика). Године 2020. је позирала гола на насловници француског културног часописа Телерама. Насловница је гласила - Зашто не прихватамо дебеле људе?

Француско удружење ЛГБТИ новинара јој је 2021. године додијелило награду Out d'or 2021 (ЛГБТИ личност године). Наводно је започела ДЈ каријеру у Монтпељеу, гдје је свирала у баровима. Затим се 2008. вратила у Париз и радила на мјестима као што су Machine du Moulin Rouge и Rosa Bonheur.

"Ја сам дебела, Јеврејка, квир лезбијка и стварно сам поносна на све своје идентитете. Све то чини мене као особу“, рекла је прошле године током интервјуа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана