Oве Србе Американци обожавају

Агенције
Oве Србе Американци обожавају

Постоји велики број Американаца српског поријекла који су оставили траг у науци, политици, глуми и спорту. Прва асоцијација су Михајло Пупин и Никола Тесла.

Ово су неки од познатих Американца српског поријекла:

Пит Маравић је познати кошаркаш, који је оставио траг по својим невјероватним "шутерским" способностима и асистенцијама. Каријеру је градио у три NBA тима. Његов просjечан учинак је био 44,2 поена по утакмици. Покојни спортиста се и даље налази у врху листе "шутера" свих времена NCAA лиге. Преминуо је у 41. години живота од срчаног удара.

Саша Александер је телевизијска глумица. Она је једном приликом открила да свој добар изглед дугује мајци Српкињи. Играла је у филмовима "Немогућа мисија 3", "Yes Man ", и "The Girls Nagasaki ". Славу је постигла у серији "Досонов свијет".

Мила Јововић је рођена у украјинској престоници Кијеву. Према неким изворима њена породица потиче са Косова, док неки тврде да је њен отац је поријеклом црногорац. Мила је играла у филмовима "Пети елемент", "Зулендер", "Притајено зло" итд.

Ћарлс Симић је пјесник, преводилац и есејиста. Рођен је у Београду, а са породицом се преселио у Америку када је имао 15 година. Превео је дјела Васка Попе, Милорада Павића и многих других аутора. Захваљујући њему српска поезија је постала популарна у САД-у. Добитник је Пулицерове награде за збирку пјесама "Свијт се не завршава".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана