Овако изгледају језиви затвори у којима ће бити смјештени хулигани из Хрватске VIDEO

GS
Овако изгледају језиви затвори у којима ће бити смјештени хулигани из Хрватске VIDEO

Страхује се да ће у затворима доћи до освете и да Грци неће имати милости за Хрвате.

Хаос након сукоба у Атини између навијачких група Динама из Загреба и АЕК-а и даље се не смирује, а још увијек је неизвјесно шта ће се дешавати са хулиганима из Хрватске.

Преко 100 навијача је ухапшено широм Атине након великог сукоба близу стадиона у којем је убијен Михалис Кацурис након више убода ножем.

Још увијек се са сигурношћу не зна ко је убица, иако је полиција наводно пронашла нож којим је почињено убиство, као и снимке на којима се тачно види шта се дешавало.

„Бед блу бојси“ су протеклог викенда и у петак први пут изведени пред суд у Атини, а према информцијама из Грчке у наредном периоду биће размјештени по неколико затвора широм земље.

Полиција је смањила круг на петорицу осумњичених за убиство, међу којима су по један Хрват и Албанац, као и три Грка који су навијачи Панатинаикос. Међутим, ни остали неће избјећи казне, иако њихови родитељи захтијевају чак и од политичког врха Хрватске да реагује.

Хрватски „Индеx“ је добио информацију да ће ухапшени Хрвати бити послати у најмање 12 различитих затвора, али су грчки медији поподне објавили да ће „бојси“ бити послати у чак 16 затвора у Грчкој.

Неколико грчких медија јавило је да је у поподневним сатима издата укупно 41 потјерница за одлазак чланова „Бед блу бојса у притвор. Такође, постоје информације да ће осам навијача загребачког Динама бити послато у затвор Авлона, а још шест у Коридалос, највећи грчки затвор. Преосталих 27 особа биће пребачено у преосталих 14 затвора.

Намјера Грка да хулигане пошаљу у више различитих затвора упалила је аларм међу породицама ухапшених, јер у затвору може да дође до освете, из разлога што се у њима налази огроман број навијача грчких клубова.

Затвор Коридалос познат је по веома лошим условима и ужасном снимку који је настао још 2014. године.

-У овој соби од 25 квадратних метара борави 15 особа – навео је један човјек, а на снимку се виде не само болесни затвореници, већ и мрље од мокраће по ћошковима.

У затворском болничком крилу за мушкарце, предвиђеном за 60 болесних затвореника, било их је више од 200. Поред пацијената обољелих од рака налазили су се пацијенти који болују од заразних болести као што су туберкулоза, хепатитис и шуга, а многи су били и ХИВ позитивни.

У затвору постоје дијелови где су истакнута обиљежја навијача разних клубова широм Грчке, а Хрвати ће ту бити изузетно непожељни.

Грчки затвори се годинама боре са пренасељеношћу, а услови за живот су углавном лоши, због чега су више пута избијале побуне и протести.

У извјештају Савета Европе или његовог Комитета за превенцију тортуре, нехуманог поступања и кажњавања из 2022. године, скоро све што се тиче грчких затвора је жестоко критиковано – пренатрпаност, премлаћивање, корумпираност чувара…

Грци до сада нису баш показивали много намјера да промијене услове у затворима, иако је то било најављено, што ће сада бити велики проблем за Хрвате, поготово ако добију жестоке казне, преноси Нова.рс

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана