Откривена временска капсула стара 200 година код споменика у Вест Поинту

Танјуг
Откривена временска капсула стара 200 година код споменика у Вест Поинту

ВЕСТ ПОИНТ - Званичници Војне академије Сједињених Америчких Држава Вест Поинт, открили су временску капсулу стару скоро 200 година, током реновирања споменика у част хероја Америчког рата за независност Тадеуша Кошћушка.

Иако је отворена са великим ишчекивањем, у њој се налазио само слој мутне воде и муља, преноси TVP World.

Мада кутија није испунила очекивања јер није садржавала уочљиве артефакте, догађај је изазвао радозналост и спекулације међу историчарима и истраживачима.

Археолог Вест Поинта Пол Хадсон изразио је изненађење недостатком садржаја, напомињући да муљ на дну указује на то да је влага временом продрла у кутију, потенцијално разграђујући било коју органску материју која је могла бити унутра.

Откриће временске капсуле додаје елемент мистерије у историју споменика, који је био посвећен Кошћушку, главном инжењеру Вест Поинта током рата за независност.

Споменик, завршен 1829. године, има историјски значај јер је направљен у част Кошћушка, који је играо виталну улогу у обликовању првих дана Вест Поинта, подсјећа пољски ТВ канал.

Како је саопштено, Војна академија ће следеће године поставити нову временску капсулу у обновљену базу споменика, са циљем да је остави у наслеђе будућим генерацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана